Asigurari de raspundere civila obligatorie pentru autovehicule (RCA):

Persoanele care au in proprietate autovehiculele inmatriculate, supuse inmatricularii sau inregistrate/ supuse inregistrarii in Romania sunt obligate sa incheie asigurarea obligatorie RCA, primele de asigurare fiind platite potrivit tarifelor de prima comunicate, pentru o perioada determinata, astfel:

a) anual (12 luni) sau semestrial (6luni), pentru vehicule inmatriculate ori inregistrate, dupa caz;

b) pe perioada de valabilitate a autorizatiei provizorii de circulatie, pentru vehiculele care se inmatriculeaza sau se inregistreaza provizoriu, dupa caz, dar nu mai mult de 90 zile;

c) pe perioada inmatricularii/ inregistrarii temporare, dar nu mai  mult de 12 luni.

RCA

Asigurare CASCO:

Asigurarea CASCO vine in intampinarea multor riscuri ce pot duce la avarierea, distrugerea sau disparitia completa a masinii tale. Printre acestea se numara incendiile sau exploziile, evenimentele naturale si cele socio-politice sau actele de vandalism.
Asigurarea facultativa CASCO te mai protejeaza si impotriva pierderii sau deteriorarii cheilor autovehiculului, dar si impotriva furtului total sau partial al acesteia.
La noi, poti opta pentru acoperiri aditionale precum autoturism la schimb, in cazul in care autoturismul tau nu se mai poate deplasa, ca urmare a unui accident, asistenta rutiera extinsa, accidente ale conducatorului auto si/sau ale persoanelor transportate, apa la motor.


Asigurare obligatorie PAD:

Polita obligatorie de asigurare a locuintelor (PAD) acopera trei riscuri de catastrofa naturala – cutremur, inundatii si alunecari de teren – pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, in functie de tipul de constructie.

Proprietarii care detin locuinte cu valori de piata peste sumele minime ce pot fi asigurate prin polita PAD, pot incheia asigurari facultative pentru sume asigurate si riscuri suplimentare la orice asigurator autorizat sa practice riscuri de catastrofa naturala, indiferent daca acesta este sau nu actionar al PAID.

PAD

 Asigurare facultativa pentru locuinte:

Acopera orice dauna partiala sau totala cauzata proprietarilor si bunurilor (altele decat cele acoperite de asigurarile de mijloace de transport terestru , asigurarile de mijloace de transport feroviar, asigurarile de mijloace de transport aerian, asigurarile de mijloace de transport naval, asigurarile de bunuri in tranzit), cauzata de incendiu, cutremur, inundatie, alte calamitati naturale etc.

Locuinte

Asigurari Medicale pentru Calatorii in Strainatate:

Acopera cheltuieli medicale impuse de tratamentul de urgenta, necesar a fi efectuat pe timpul calatoriei Ón strainatate, precum si cheltuieli de repatriere, Ón functie de Programul de asigurare ales.

Asig med

Asigurari de accidente si boala:

Asigurari de accidente si boala, inclusiv accidente de munca si boli profesionale, pentru care se pot acorda atat despagubiri financiare, in natura sau mixte (financiare si in natura), cat si despagubiri pentru vatamari corporale suferite de persoane in timpul transportului.

Asigurari de raspundere civila generala:

Acopera orice raspundere rezultata prin producerea unor prejudicii produse unor terte persoane, altele decat cele acoperite de asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule, asigurarile de raspundere civila pentru mijloace de transport aerian si asigurari de raspundere civila pentru mijloace de transport naval. In aceasta categorie intalnim asigurarea de raspundere civila profesionala; raspunderea societatilor specializate, raspunderea civila legala.

Asigurari de bunuri in tranzit:

Inclusiv marfuri transportate, bagaje si orice alte bunuri, care acopera orice dauna suferita de bunurile in tranzit sau de bagaje, oricare ar fi mijlocul de transport; Acestea mai pot acoperi riscul de depozitare, de razboi, de greva, de avarii deliberate sau de furt, sustragere comisa de caraus si nelivrare. Se incheie in doua forme all risks sau doar anumite riscuri. Astfel, in aceasta clasa de asigurari se intalnesc asigurarile de bunuri si valori pe timpul transportului, asigurarile de containere.